Publicerad 16 november 2017

YOG 2018: designa medaljen

Hur ska medaljen till Världsungdoms-OS i Buenos Aires 2018 se ut? Utmana din kreativitet, det kan bli du som bestämmer!

För femte gången utlyses en tävling för att designa medaljerna till Världsungdoms-OS. Tävlingen pågår fram till den 12 januari 2018. Den vinnande designen, en andra och tredjeplats kommer att utses av en jury. I slutet av januari utses den vinnande designen som kommer att vara på guld, silver och bronsmedaljerna för Världsungdoms-OS i Buenos Aires den 6-18 oktober 2018.

Priser

Förutom möjligheten att ska olympisk historia kommer den vinnande designern att dessutom vinna ett fantastiskt pris. Vinnaren får resa till Buenos Aires 2018, delta på invigningen och bevittna när aktiva får medaljen runt halsen under tävlingarna. Självklart får vinnaren också en full kollektion av sina egna medaljer att ta med hem.

Så här deltar du

Riktlinjer att följa när du designar din medalj:

  • Tävlingen är begränsad till att designa medaljens framsida. (Baksidan kommer att designas av Buenos Aires 2018:s organisationskommitté)
  • Din design (medaljens framsida) ska avspegla själen av sommar Världsungdoms-OS. Baksidan som designas av organsationskommittén kommer att avspegla den Argentinska kulturen och spelens logotyp.
  • Formen om medaljen ska vara en rund cirkel utan utstickande former.
  • Någonstans i din design ska de olympiska ringarna finnas med.
  • De olympiska ringarna måste vara i sin orginalform, de får inte ändras eller formas om på något sätt.
  • Lägg inte till någon text i designen förutom Youth Olympic Games som du får använda ifall du vill.

Partners