OS-invigningen i PyeongChang hålls den 9 februari 2018. Foto: POGOC

Publicerad 22 september 2017

IOK planerar fortsatt för OS i PyeongChang

Sverige Olympiska Kommitté (SOK) och Internationella Olympiska Kommittén (IOK) gör båda bedömningen att det fortsatt är säkert att genomföra vinter-OS i PyeongChang.

IOK har under fredagen utfärdat följande uttalande:
”Vi övervakar situationen på den koreanska halvön väldigt noga. Idrottarnas säkerhet och hälsa är givetvis något som kommer i första rummet för IOK. Därför har vi under de senaste dagarna varit hos FN och haft kontakt med de stater som är inblandade. Inte i någon av dessa diskussioner har någon uttryckt några tveksamheter kring de olympiska spelen 2018”, skriver IOK i ett pressmeddelande.

IOK arbetar fortsatt med att spela i PyeongChang ska arrangeras som planerat.
”Vi fortsätter att arbeta tillsammans med organisationskommittén angående förberedelserna inför spelen, och de är fortskrider som planerat”, skriver IOK.

SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo. Foto: SOK

SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo. Foto: SOK

SOK har fått information

Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK, har löpande fått information från IOK, OS-organisationen i Sydkorea samt svenska myndigheter i Sverige och i Sydkorea angående situationen.
- Vi tycker att vi får bra information och känner oss trygga med det, säger Reinebo.

SOK planerar fortsatt för att skicka en stor trupp till Sydkorea i februari.
- Vi är helt inriktade på att åka och genomföra tävlingarna där. Det som skulle kunna ändra på det är en samlad bedömning från IOK och den lokala organisationskommittén, ett internationellt beslut från FN eller ett kraftigt generellt avrådande från de svenska myndigheterna. Men något sådant finns inte i dagsläget, avslutar Reinebo.

Partners