Publicerad 25 maj 2017
POGOC:s president Lee Hee-Beom tillsammans med studenter och den olympiska facklan.

POGOC:s president Lee Hee-Beom tillsammans med studenter och den olympiska facklan.

Utbildning i fokus inför PyeongChang

OS ska inte bara vitalisera idrotten i Sydkorea. Organisationskommittén (POGOC) har även ett utbildningsprogram som kommer att nå över en miljon studenter i Sydkorea.

På sin webbplats arbetar POGOC efter devisen Watch-Teach-Learn-Download. Där går att se videos om alla 26 vintersporter. Det går också att lära sig mer via interaktiva klassrum på webben och ladda ned skräddarsytt innehåll.

- Vi vill att så många ungdomar som möjligt ska vara en del av OS och Paralympics. Via våra program når vi över 1 miljon studenter och ger dem alla en speciell upplevelse kring PyeongChang 2018. Vårt mål är att inspirerar dem så att de känner passion för vintersport och känner sig som en del av den här makalösa upplevelsen när spelen avgörs på hemmaplan, säger POGOC:s president Lee Hee-Beom.

I utbildningspaketet ingår också en tävling. Den som bäst presenterar en fem minuter lång video vinner får gå en språkutbildning i New York och närvara när POGOC träffar FN:s generalförsamling senare i år. Bakom utbildningsprogrammet står EF Education.

OS i PyeongChang invigs den 9 februari nästa år.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper