Hästen Your Highness med Björn Goop som kusk vann Olympiatravet 2016. Vem ska få årets krans? Foto: TT

Publicerad 28 april 2017

Vem vinner Olympiatravet 2017?

På lördag 29:e april avgörs finalen i Olympiatravet. Startfältet har formats under den senaste fyra veckornas V75-omgångar på Solvalla, Jägersro, Romme, och Umåker. Finalloppet, med drygt en miljon kronor till vinnaren, är internationellt kryddat med hästar från bland annat Sverige, Norge, och Frankrike.

Traditionsenligt är flera olympier på plats under finalen på Åbytravet vilket är ger en unik möjlighet att träffa några av Sveriges fantastiska olympier i samband med världens bästa travsport.

Guldkampen ska avgöras

I samband med kvaltävlingarna till Olympiatravet har även den så kallade Guldkampen pågått. Fyra OS-guldhjältar i ishockey från Lillehammer 1994, Peter Forsberg, Challe Berglund, Mats Näslund och Magnus Svensson, har tävlat om att vem som kan spela in pengar till de som gillar att spela på hästar. Genom SOK:s ATG tillsammans-lag har man kunnat köpa andelar i guldhjältarnas system och på lördag avgörs kampen. Just nu leder Magnus Svensson med drygt 40 000 kronor inspelade efter en enorm insats med sju rätt på båda sina system förra helgen.

Extra roligt är att alla hockeyhjältar finns på plats på Åby! Då är det dessutom jackpot där en vinnare kan spela hem 35 miljoner. Den som köper en andel i något av systemen bidrar till Sveriges Olympiska Kommittés Topp- och Talangprogram vilket möjliggör att fler idrottare kan satsa fullt ut mot den Olympiska drömmen!

https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/25958 Länk till annan webbplats.

V75 startar kl. 16:20 på lördag.

Partners