Publicerad 31 december 2016

Jerker Löfgren har avlidit

– Det är en stor sorg för oss att vår styrelseledamot Jerker Löfgren har avlidit efter en tids sjukdom. Jerker gav in i det sista mycket kunskap och stor energi till SOK:s styrelsearbete jämte många andra uppdrag, säger SOK:s ordförande Hans Vestberg.

- Våra tankar går närmast till familjen och alla skidvänner. Jerker var styrelseledamot i SOK sedan 2011. Jerker var en stor skidfantast och en av krafterna bakom att Svenska Skidförbundet blev arrangör av alpina-VM i Åre 2007, nordiska skid-VM 2015 i Falun och alpina-VM i Åre 2019, han satt även i styrelsen för dessa bolag.

Jerker valdes redan 1992 in i Svenska Skidförbundets styrelse. Hans engagemang och djupa kunskaper, bla i skatte- och idrottsjuridiska frågor, har under åren varit en mycket stor tillgång för hela skid-Sverige.

Men det var inte bara i den svenska skidvärlden Jerker gjorde avtryck, han hade även en position i det Internationella Skidförbundet (FIS) kommitté för ”Legal and Safety”.

År 1997 valdes han in som ledamot av Riksidrottsstyrelsen och var under en lång period ordförande för RF:s juridiska kommitté med ansvar för idrottens juridiska frågor.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper