Publicerad 19 november 2016

– Läget är riktigt bra - det bästa det har varit!

Han kom på sjätteplats i Slopestyle i OS Sotji 2014, har tre X-games guld i Big Air, och är extra känd för sina buttertricks. Henrik Harlaut går nu in stenhårt för en ny säsong.

- Läget är riktigt bra, det bästa det har varit, helt klart. Jag har börjat säsongen och det har verkligen gått optimalt.

Henrik känner sig stark i kroppen och mer redo än någonsin nu när säsongen har dragit igång.

- Det är klart, det kan alltid bli bättre, men jag känner verkligen just att jag håller den bästa nivån i min karriär. Mentalt, fysiskt, styrkemässigt - ja allting egentligen.

Henrik slutade 9:a i världscupen i Milano.

- Vi har aldrig varit på läger, för att sen åka till en tävling innan. Tävlingar har tidigare alltid varit separerat. Nu var jag i Stockholm en vecka, sen med landslaget i Österrike, en månad ungefär. Vi hade ett uppehåll i mitten, där vi åker ner till Milano, för den här världscuptävlingen. Jag har annars haft som mål att försöka vinna, varje Big Air tävling i år, komma på pallen på varje slopestyle.

Det långsiktiga målet för Henrik Harlaut är OS i PyongCheng 2018.

- Målet är helt klart att åka till OS och göra så bra ifrån mig jag kan därborta, men man får inte glömma bort vägen dit heller. När jag är där, då ska allting vara klart. Alla mina åk, alla mina tricks. Egentligen är slutmålet att jag ska kunna tävla på 92% av min kapacitet. Att det räcker till guld. Tanken är att lära mig så pass många bra och svåra trick, att jag kanske inte ens behöver använda dem.

 

Partners

Huvudsponsorer, logotyper