Publicerad 4 november 2016

Sven Thorgren är laddad!

Snowboardåkaren är nyskadad och nyopererad, men motivationen på topp!

- Just nu är det skadan som ställer till det. Samtidigt så är jag sjukt laddad. Jag ser framåt och är motiverad till att komma tillbaka, säger Sven.

Det var efter ett för kort hopp i Australien för några månader sen som han fick en broskskada i knäet och nu måste ta det lugnt i några veckor.

- Jag har en bra mentalitet där motivationen och fokuset är på topp. Vi kommer köra mycket el på musklerna, för att hålla igång muskulaturen nu i början. Ganska snart kommer det bli väldigt mycket rehab med cykling. Något som är bra för knäna, säger Sven.

Förra vintern vann han big air-tävlingen Air & Style och under OS kom han fyra i slopestyle. Nu är det inte långt kvar till OS igen.

När det inte går att sätta press på knäet får man arbeta med armarna. Foto: Josefine Sjöberg

När det inte går att sätta press på knäet får man arbeta med armarna. Foto: Josefine Sjöberg

- Framöver är det en säsong, med OS-kval. Det kommer helt klart vara mycket fokus på att kvala till OS även om det även går några andra tävlingar. Det är en ganska intensiv säsong, iallafall för mig. Det är inte de största tävlingarna vi kommer fokusera på som t ex Burton US open och X-games, utan det är FIS-tävlingarna som blir mer aktuella nu under OS-kval.

Sven har inte tidigare varit i Sydkorea och skulle egentligen ha åkt dit under hösten, men i och med knäskadan så kommer han vänta, även om han ser fram emot att åka dit.

Sven Thorgren håller fokus. Foto: Josefine Sjöberg

Sven Thorgren håller fokus. Foto: Josefine Sjöberg

- Det är typ nu man börjar tänka på OS. Det kommer så naturligt. För mig är det så jäkla bra, att ha det i bakhuvudet. Även om man har många mål på vägen, som i sin tur ger extra fokus och motivation, så närmar sig OS snabbt. 

Partners

Huvudsponsorer, logotyper