Publicerad 21 september 2016

Nu kommer Olympic Day till Liseberg!

Den 1-2 oktober intas området framför stora scenen på Liseberg av ett 20-tal föreningar som kommer finnas på plats för att visa upp sina idrotter. Självklart kommer även besökarna att kunna prova på alla aktiviteter.

Under dagarna finns ett antal Olympier på plats som inspiratörer och de kommer att röra sig runt och idrotta tillsammans med barnen. Naturligtvis svarar de också på frågor och skriver autografer.

- Det ska bli jättekul att göra Olympic Day på ett nytt sätt. Vi har aldrig tidigare haft eventet på en nöjespark. Vi hoppas på en chans att nå nya målgrupper i den här unika miljön. Dessutom kommer vi att ha tre Olympier med som kommer direkt från Rio, säger Nathalie Larsson (OS-fyran i Skeet, Beijing 2008).

De Olympier som kommer att närvara på plats är Sofia Arvidsson, (tennis), Sebastian Kraupp (curling), Danijela Rundqvist, (ishockey), Jalmar Sjöberg, (brottning), Emma Wertsén, (fäktning), Anna Laurell Nash, (boxning), Nathalie Larsson, (skytte), Sofie Skoog, (friidrott) och den färska OS-bronsmedaljören från Rio Jenny Fransson, (brottning).

Olympic Day öppnar kl 11.00 och stänger 16.00 både lördag och söndag. För att alla ska ha möjlighet att delta kommer barn och ungdomar t o m 16 år samt deras vårdnadshavare erbjudas fri entré till nöjesparken och evenemangsområdet framför stora scenen.

Senast den 26 september måste man ha registrerat sig på liseberg.se/olympicday Länk till annan webbplats. för att biljetterna ska hinna skickas ut. Under lördagen kommer det kl 13.00 att vara en ”OS-invigning” där Olympierna tågar in med den olympiska flaggan och presenteras av speakern.

Under invigningen anordnas även en fackelstafett som avslutas med att en av Olympierna tänder den Olympiska elden.

Syftet med Olympic Day är att barn och ungdomar ska få prova på olika idrotter tillsammans med lokala idrottsföreningar och på så sätt få möjlighet att hitta sin idrott. Vi tror att det finns en idrott för alla, det gäller bara att hitta den! I förlängningen är målet att inspirera fler ledare och aktiva till drömmar och olympiska satsningar. Mer info om Olympic Day på Liseberg hittar du på olympicday.se Länk till annan webbplats..

Partners