Publicerad 20 augusti 2016

Fira OS-medaljörernas i Kungsan imorgon söndag 21 augusti - klockan 17.30!

De olympiska medaljörerna från OS i Rio anländer till Arlanda söndagen den 21:a augusti. De startar resan mot Stockholm på lördagen från Rio och kommer till Lissabon på söndag förmiddag och beräknas landa på Arlanda vid 16-tiden.

Medaljörerna Sarah Sjöström, simning (ett guld, ett silver och ett brons) Emma Johansson, cykel (silver), Marcus Svensson, skytte (silver), Jenny Fransson, brottning (brons), Sofia Mattsson, brottning (brons), Peder Fredricsson, ridsport (silver), Henrik Stenson, golf (silver), damlandslaget i fotboll (silver) och Jenny Rissveds, mountainbike (guld), kommer alla att hyllas för sina insatser i Kungsträdgården.

Samtliga medaljörer förutom Henrik Stenson, golf, och våra cyklister Emma Johansson och Jenny Rissveds kommer att transporteras från Arlanda för att finnas på plats i Kungsträdgården.

- Vi är glada och stolta för att OS-truppen har tagit fler medaljer än i London vilket var vårt mål. Hittills är antalet medaljer 11 st och vi ser fram emot att få fira framgångarna med supportarna på hemmaplan, säger Peter Reinebo, Truppchef.

En publik hyllning genomförs i Kungsträdgården med ett program från scenen från 17.30. På plats finns också artisten och låtskrivaren John Lundvik för att framföra svenska truppens officiella OS-låt ”All about the games”.

Hyllningen direktsänds av TV3. Medaljörerna ankommer cirka 18.00. Efter genomförd sändning och intervjuer från scenen kommer en mixed zone att arrangeras bakom scenen. Vänligen notera att livesändning inte är tillåtet från evenemanget. Sveriges Olympiska Kommitté, Svenska Fotbollförbundet och Stockholms stad arrangerar hemkomsten.

Prel tidsprogram:
16.00 – medaljörerna som kommer med flyg till Arlanda kommer ut via Sky City för att träffa anhöriga och finnas tillgängliga för mixed zone och fotografering.
17.15 – transport med buss till Kungsträdgården
18.00 ca– hyllningar på scenen i Kungsträdgården
18.45 ca – mixed zone, Kungsträdgården


Partners