Publicerad 9 augusti 2016

Mia Hermansson och Robin Pacek gör judodebut i OS

Idag den 9 augusti är det OS-premiär för Mia och Robin, två judoutövare som tränat hårt och väntat länge på att få visa vad de går för. De har hunnit spendera en vecka i OS-byn och fokuserat på träning, studerat matcher och vilat.

- Dagen innan match är det ytterst lite man gör. Det är fokus på invägning och eftersom det bara är en viktklass så är det endast 26 tjejer som ska vägas in. Det kommer gå fort. Sen är det carbs, sen är det godnatt, säger Mia.

Mia berättat att läget annars känns bra. Hon känner sig förberedd trots en ganska svår motståndare. I första matchen möter hon italienskan Edwige Gwend.

- Hon är stabil, en kontrare. Hon tar över och gör mig passiv. Min fördel är att jag är längre än henne, lite avig och har långa ben. Jag tror inte hon gillar det. Hon är dessutom högre rankad, så hon har mer press på sig, på det sättet.

Klockan 15.00 svensk tid börjar elimineringsrunda och kvartsfinaler för Mia Hermansson (-63bkg) och Robin Pacek (-81 kg). Robin möter Travis Stevens, från USA.


Partners