Sara och Emma kör ett pass på cykel medan Robert Eriksson (tv), headcoach judo, kör ett morgonfys judo tillsammans med Marcus Nyman (th). Foto: SOK

Publicerad 31 juli 2016

Precamp Rio Maior

Innan OS i Rio så åker många av de aktiva till ett pre-camp i Rio Maior i Portugual. Där ”mellanlandar” de ett par dagar innan det är dags att resa vidare till Rio. Mårten Fredriksson, SOK, berättar om alla fördelarna med detta.

- Dels minskar vi tidskillnaden med en timme så det "bara" är fyra timmar kvar vid inresan till Rio, dels minskar vi ner flygresan genom att flyga Lissabon-Rio istället för Sverige -mellanlandning - Rio. Genom att flyga från Portugal så kan vi flyga iväg kl. 10.00 och landa kl. 16.00 (10 timmars flygresa) och på så vis komma in snabbare i rätt dygnsrytm.

Mia Hermansson, på plats i Rio Maior, tejpas innan sparringmatch med portugisisk judoka. Foto: SOK

Mia Hermansson, på plats i Rio Maior, tejpas innan sparringmatch med portugisisk judoka. Foto: SOK

De viktigaste förberedelserna för de aktiva när de kommer till pre-campet är att det finns bra träningsmöjligheter, men också bra mat & boende så att de aktiva kan äta måltider de känner igen (t ex gröt/lingonsylt/svenskt kaffe), få lyssna på svensk radio och se svenska program på TV så de kan följa de svenska framgångarna under OS när det väl börjar.
- Viktigast av allt är att skapa en härlig gemenskapskänsla för det svenska OS-laget, förklarar Mårten. Syftet med det är att det ska underlätta umgänget över idrottsgränserna,


Partners

Huvudsponsorer, logotyper