Manglia svenska OS-laget i fotboll på verandan till Svenskhuset i OS-byn. Foto: SOK

Publicerad 29 juli 2016

Svenskarnas hus i OS-byn börjar ta form

I förrgår var det svenska U-23 laget på besök, igår IOKs ledamot Gunilla Lindberg och idag flyttar de första aktiva in - svenskarnas hus i OS-byn är i full gång!

Den svenska verandan gör att de aktiva får överblick över OS-byn. Foto: SOK

Den svenska verandan gör att de aktiva får överblick över OS-byn. Foto: SOK

Sverige bor i Condominium 3 och building nummer 9, våning 1-6 i OS-byn. Det finns ett gemensamt vardagsrum och en terass för det svenska laget vid bottenvåningen. Här ligger också SOK’s kontor, informationstavlor och det medicinska teamets lokal. Huset delas med bland annat Finland, Danmark och Island.

Svenskarnas vardagsrum. Foto: SOK

Svenskarnas vardagsrum. Foto: SOK

Svenskarnas hus inackorderar inte bara den svenska truppen och deras coacher, den fungerar även som en informationsnav och mötesplats. Det är viktigt att de aktiva får chansen att både koppla av och hålla sig ajour med vad som händer i de andra sporterna.

Mikael Gunnarzon ställer iordning verandan. Foto: SOK

Mikael Gunnarzon ställer iordning verandan. Foto: SOK

 - Det viktigaste när man förbereder avslappningsytan i OS-byn är att känna in stämningen. Olympierna måste kunna slappna av och samtidigt känna lagkänsla, säger SOKs Mikael Gunnarzon samtidigt som han fixar och donar på Sverigehusets uteplats.

Gunilla Lindeberg, ledamot för IOK besöker svenskarnas hus i OS-byn. Rio 2016 blir hennes 24:e OS! Här tillsammans med Sveriges truppchef Peter Reinebo.

Gunilla Lindeberg, ledamot för IOK besöker svenskarnas hus i OS-byn. Rio 2016 blir hennes 24:e OS! Här tillsammans med Sveriges truppchef Peter Reinebo. Foto: SOK

Gunilla Lindberg, som gör sitt 24:e OS, var förbi under fredagen och passade på att inspektera arbetet. Gunilla, som gjorde sitt första OS 1972, har en oslagbar erfarenhet kring hur det är att leva i Olympiska byar och är dessutom ledamot i IOK och sitter i dess styrelse.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper