Publicerad 20 april 2016

Dräktfrågan avgjord

Vid SOK:s årsmöte igår avgjordes frågan om OS-dräkterna.

De olympiska idrotterna sa nej till fotbollens och friidrottens förslag att förbunden ska kunna välja vilka dräkter de tävlar i under OS. Styrelsens linje vann klart. Det innebär att rätten till kläderna vid OS, som ägs gemensamt av alla olympiska idrotter, också framöver ska användas för att SOK ska få råd att utveckla talanger och stärka konkurrenskraften för hela OS-truppen.

- H&M kommer att leverera tävlingsdräkter i toppklass och vi hoppas att också fotbollen och friidrotten framöver ska utnyttja den rätt de redan haft inför Rio att bidra vid utvecklingen av dräkterna, säger SOK:s avgående ordförande Stefan Lindeberg i en kommentar.

Beslutet vid årsmötet är helt i linje med vad de olympiska reglerna säger och med det som redan gäller för OS i Rio. Alla ledare och aktiva som ska medverka vid OS i Rio har redan, eller kommer att få, skriva under ett papper där de bekräftar att de ska respektera varumärkesrättigheter och regler enligt IOK och den Olympiska Chartern, inklusive skyldigheten att bära de officiella kläder SOK bestämmer. Badminton, Bordtennis, Bågskytte, Fotboll, Friidrott, Golf, Gång, Handboll, Kanot, Rodd, Skytte (lerduva) och Tennis kommer att tävla i dräkter från SOK:s partner H&M vid OS i Rio.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper