Mikael Ymer, tennis, Elias Ranefur, bordtennis, Andreas Almgren, friidrott, Oliver Flodin, boxning, Viktor Andersson, skicross och Zacharias Berg, brottning. Foto: SOK

Publicerad 5 november 2015

Taggat gäng siktar mot OS

Under två dagar har några av årets nyintagna i SOK:s Topp och Talang träffats i Stockholm för att lära känna SOK och det stöd som de nu erbjuds genom att vara del av SOK:s satsningar.

Två gånger om året ordnar SOK en så kallad Olympic Kick-off som handlar om att introducera de nyantagna aktiva till vad deras medlemskap i SOK:s stödprogram Topp och Talang innebär. I dagarna samlades sex aktiva som kommit in i stödsystemet under året i SOK:s lokaler på Stockholm Stadion.

Deltagarna Elias Ranefur, bordtennis
Oliver Flodin, boxning
Zacharias Berg, brottning
Andreas Almgren, friidrott
Viktor Andersson, skicross
Mikael Ymer, tennis

Lassi Karonen berättar om lärdomarna från sin resa till två olympiska spel. Foto: SOK

Lassi Karonen berättar om lärdomarna från sin resa till två olympiska spel. Foto: SOK

Gänget har fått introduktion i hur SOK kan hjälpa dem på vägen mot världstoppen med stöd av experterna i SOK:s resursteam inom fysisk grundträning, prestationspsykologi och kost- och nutrition.

Många av SOK:s idrottsliga samlingar handlar om att skapa tillfälle för erfarenhetsutbyte utöver idrottsgränserna. Därför har det funnits flera tillfällen under dagarna till gruppövningar och diskussioner kring att forma sin egen satsning.

Den olympiska erfarenheten stod roddaren Lassi Karonen för som berättade om sina lärdomar från två olympiska spel.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper