Publicerad 17 augusti 2015

Dressyrlaget fixade svensk OS-plats

Det svenska dressyrlaget slutade femma i lag-EM i Aachen och klarade därmed OS-kvalet till Rio 2016. Sedan tidigare är även det svenska hopplag kvalificerade

Tinne Wilhemson-Silfvén och Don Auriello. Foto: Ridsport.se/Roland Thunholm

- Skönt, säger Bo Jenå lättad förbundskapten till Ridsports hemsida.  Starka holländare tog guld före Storbritannien på silverplats. Hemmalaget Tyskland fick nöja sig med brons.

Det blev en spännande slutspurt och tätt i toppen på dressyrens lag-EM där missar bland dressyrgiganterna fick publiken att dra andan och resultatlistan att göra tvära gir.    

Sverige låg länge på en fjärdeplats i tävlingen men den sista spanjoren lyckades med minsta marginal, 0,9%,puttade ner svenskarna till en femteplats. En placering som dock inte påverkade OS-kvalet för laget. Att Sverige skulle klara kvalet, var inget som förbundskapten Jenå tvivade på.    

- Men det hade känts bättre med en fjärdeplats, det hade varit ett snäpp till i rätt riktning, medgav Jenå.

I den avslutande individuella küren blev Tinne Wilhelmson Silfvén och hästen Don Auriello bästa svenska ekipage med en sjätteplats.

Det sista svenska ryttarlaget som fortfarande har chans att kvala in en plats till OS i Rio är fälttävlandslaget. Deras EM-tävling rids på Blair Castle, Storbritannien, 10-13 september 2015. Uttagna för Sverige är: Sara Algotsson Ostholt med Reality, Johan Lundin med Johnny Cash, Ludwig Svennerstål med Franzipan, Niklas Lindbäck med Cendrillon, Anna Nilsson med Luron och Louise Svensson Jähde med Viva.

Läs mer om dressyrlagets EM-tävlingar på www.ridsport.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper