Foto: Ville Stokstad, TT

Publicerad 30 juni 2015

Svenskt silver i boxningsringen

Ryssland och Azerbajdzjan blev de stora vinnarna i boxningsringen på Europeiska spelen i Baku 2015. Ryssland tog sammanlagt 9 medaljer och Azerbajdzjan sju.

Nouchka Fontijn, Holland och Anna Laurell i finalen i 75 kg. Foto: GettyImages

Sverige tävlade i tre viktklasser på damsidan och tre på herrsidan. Bäst lyckades Anna Laurell som slutade på en silverplats i damernas -75 kilosklass efter att ha förlorat finalen mot holländskan Nouchka Fontijn.

-Jag är självklart besviken. Jag visste att det fanns en stor risk att jag skulle förlora men jag fick aldrig riktigt slåss om det. Jag försökte men lyckades inte. Jag var inte där från första början. Jag förstod ganska snabbt att det skulle sluta i en klar förlust. Jag har definitivt haft bättre fighter mot henne, säger Anna Laurell efter matchen.

Ida mot damernas superstar

Ida Lundblad hade en riktigt tuff kvartsfinal mot den regerande irländske-, europeiske-, världs- samt olympiska mästarinnan Katie Taylor från Irland. En superstar inom damboxningen. Ida vek absolut inte ned sig utan gav irländskan en riktigt fight, men fick trots det se sig förlorad med 3-0 i domarsiffror.

-Jag har aldrig mött Taylor tidigare. Det var en bra erfarenhet men jag hade ju hellre mött henne i semin då man redan har vunnit en medalj än i kvartsfinalen. Men jag har tid på mig att bli bättre. Det var kul att få möta en sån ikon, säger Ida Lundblad efter matchen.

På herrsidan blev Clarence Goyeram bästa svensk med som tog sig till kvartsfinal i herrarnas -64 kilosklass.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper