Publicerad 19 juni 2015

Trampolinkillarna vidare till final

Dagens svenska glädjeämnen på Europeiska Spelen i Baku stod damerna och trampolinkillarna för. Anna Laurell vann första omgången i damernas -75 kilosturnering och simhopperskan Frida Källgren tog sig till final på enmeterssvikten. I herrarnas synkro på trampolin blev Sverige klart för finalen på söndag.

Jonas Nordfors och Måns Åberg under synkrokvalet i trampolin. Foto: GettyImages

De svenska trampolinherrarna genomförde ett bra kval och är klara för finalen i synkro. De kvalade in som sjätte och sista lag till söndagens final på 82,300p.

-Det var lite stolpe in, det var många som hoppade bort sig. I finalen nollställs poängen så då kan allt hända, säger coach Jenny Söderlund.

Anna Laurell var den första svenska dam ut i boxningsringen och hon vann matchen mot ungerskan Timea Nagy med 3-0.

-Jag var inte särskilt nöjd med första ronden. Jag visste att jag hade vunnit men jag släppte igenom för många slag. Jag slog henne för en och en halv månad sedan men hon hade en annan taktig denna gång, mycket bättre, säger Anna Laurell efter matchen.

På måndag boxas Anna i kvartsfinal mot vitryskan Victoriya Kebikava.

Frida Källberg under kvalet på 1m svikten. Foto: GettyImages

I skyttesport står en nationell kvotplats på spel till vinnaren av de olympiska klasserna som avgörs på European Games, men dessvärre blev det ingen utdelning till Sverige varken i herrarnas dubbeltrap eller damernas gevär 50 meter 3 positioner.

Lotten Johansson sköt damernas 50 meter 3 positioner på förmiddagen men hade ingen bra dag och slutade på en 30:e plats med 566 poäng. 579 poäng krävdes för att ta sig till final.

-Jag kan inte skylla på vindarna idag, det vara bara en dålig dag helt enkelt, säger Lotten Johansson.

I herrarnas dubbeltrap var Håkan Dahlby endast en duva ifrån finalen, 140 träffar hade räckt. Håkan sköt 139 träff och slutade på en åttondeplats.

Lotten Johansson under kvalet på 50 m gevär 3 postitioner. Foto: GettyImages

Casandra Ikonen i +67 kilosklassen var sista svenska taekwondospelare som tävlade. Tyvärr gick det inte lika bra för henne som för hennes två lagkamrater som båda tog brons. Casandra fick en tuff öppningsmatch och förlora mot Iva Rados från Kroatien med 15-3.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper