Nikita Glasnovic tillsammans med övriga medaljörer i 57-kilosklassen. Foto: GettyImages

Publicerad 17 juni 2015

ES-brons till Nikita i taekwondo

Nikita Glasnovic tog ett brons i -57 kilosklassen i taekwondo på Europeiska Spelen i Baku genom att slå serbiskan Dragana Gladovic med 7-0 i bronsmatchen.

Nikita Glasnovic mot Dragana Gladnovic, Serbien i bronsmatchen. Foto: GettyImages

Nikita började lite tveksamt i turneringen med en knapp vinst där hon tog matchens enda poäng i sista sekunden. I kvartsfinalen fick Nikita bättre flyt på offensiven mot fransyskan Liborio och vann tillslut en jämn match med 6-5.

I semifinalen ställdes hon mot den regerande olympiska mästaren i viktklassen, Jade Jones som tog ett starkt grepp om matchen i andra ronden och trots att Nikita kom tillbaka starkt i den sista ronden fick hon se sig besegrad med uddapoängen 6-7.

I bronsmatchen Nikita fokuserad och offensiv och vann bronset klart med 7-0. Nikita berättar för pressen efter matchen att hennes plan vara att gå in och visa från början att det var hon som bestämde.

- Den här medaljen är till min far. Han supportar mig varje dag från tidig morgon tills jag går och lägger mig. Det finns ingen som honom och det finns ingen som skulle offra så mycket av sig själv som han gör. De som har varit på arenan idag har troligtvis både sett och hört honom. Den här medaljen är betalningen för allt hårt jobb vi har lagt ner, säger Nikita Glasnovic.

Pär Gerell. Foto: GettyImages

Herrarna vidare

Både Pär Gerell och Kristian Karlsson vann sina respektive matcher i andra omgången av bordtennisens singelturnering. Pär slog ut ryssen Alexander Shibaev med 3-4 och Kristian Karlsson slog ut den forne världsettan från 1994, belgaren Jean-Michel Saive med siffrorna 4-1.

I damernas turnering ställdes Matilda Ekholm åter igen mot rumänskan Elizabeta Samara som hon slog i lagtävlingen. Idag stämde dock inte servarna lika bra och trots att Matilda hängde med matchen igenom så vann rumänskan med 4-2. Därmed är de svenska damerna ute ur singelturneringen.

Clarence slog ut norrman

I boxningens lätta weltervikt slog Clarence Goyeram ut sin nordiske konkurrent Salavat Khatuev från Norge. Clarence dominerade matchen och vann med enade domarsiffror 3-0 i Crystal Hall. I nästa match ställs Clarence mot britten Samuel Maxwell.

-Jag har mött honom förut och förlorat. Men då hade jag fel taktik. Jag backade och sökte den där perfekta träffen som skulle avgöra matchen. Det misstaget gör jag inte igen, säger Clarence Goyeram.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper