Petter Menning på prispallen i Mingachevir. Foto: GettyImages

Publicerad 16 juni 2015

ES-silver till Petter Menning

Petter Menning tog Sveriges tredje medalj på Europeiska Spelen i Baku när han paddlade hem ett silver i K-1 på kortdistansen 200 m.

Herrarnas final vanns av Ungern genom Miklos Dudas. Han hade kontroll över loppet den sista halvan och vann på tiden 35,132 sekunder, drygt fyra tiodelar före Petter. Kampen om silvermedaljen var tuffare men Petter gick vinnande ur den striden och bronset gick till britten Ed McKeever.

-Det var ett bra lopp. Jag fick ut det jag hade i kroppen idag. Vi är inne i en tuff träningsperiod just nu så kroppen är lite segare än vanligt. Jag slog en hel del bra konkurrenter och det känns som ett positivt besked, säger Petter Menning efter loppet.

För kanotisterna är årets stora mål VM i Milano i mitten av augusti då de första kvotplatserna till OS i Rio kommer att fördelas. Europeiska Spelen är därför av mindre betydelse utan blir mer än bra värdemätare i träningsupplägget inför VM.

Henna Johansson -63 kilosklassen i Baku 2015. Foto: GettyImages

I brottningen så hade Henna ett bra grepp om finalplatsen efter två vinster på fall i de första matcherna och en ledning från start i semifinalen mot Ryssland. Men hon släppte efter lite, lite för mycket och ryskan kunde blixtsnabbt koppla och vinna på fall. I bronsmatchen väntade den regerande Europamästarinnan Anastasija Grigorjeva från Vitryssland. Det blev en väldigt jämn och poängsnål match där vitryskan tillslut vann 3-1.

Fredrika Pettersson förlorade den första matchen mot Rumänien och fick inte chans att återkvala.

Bågskytte rankingomgång i Baku 2015. Foto: GettyImages

Bågskyttarna har skjutit sin rankingomgång idag som ligger till grund för elimineringstabellen i den individuella tävlingen. Andreas Skalberg rankades 38:a på 649 poäng vilket innebär att han ställs mot tysken Christian Weiss i första matchen. Tysken sköt 657 poäng och rankades 27:a.

Pingisens singelturnering startade idag. För svensk del innebar det en enkel vinst (4-0) för Matilda Ekholm mot Bulgariskan Anelia Karova efter 19 minuters spel medan Linda Bergström spelade en rekordlång match över en timme och 16 minuter som hon dessvärre förlorade mot Slovakiskan Eva Odorova med 2-4.

Gabriel Richards i ringen mot Stefan Nicolic, Österrike. Foto: GettyImages

Den första svenske boxaren har äntrat ringen på Europeiska Spelen, Gabriel Richards i -91 kilosklassen. Han vann stabilt mot Österrikaren Stefan Nicolic med 3-0.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper