Gianluca de Angelis och Pamela Vipond från Olympic Solidarity tillsammans med SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo och ekonomichef Mikael Gunnarzon under besöket i Stockholm. Foto: SOK

Publicerad 7 maj 2015

Olympic Solidarity besöker Sverige

Två representanter för stödorganisationen Olympic Solidarity har besökt SOK under några intensiva dagar för att få en uppfattning om hur SOK i stort arbetar och utförligare presentationer av de projekt som organisationen stödjer.

Olympic Solidarity stöttar de nationella olympiska kommittéerna med bidrag till olika program och projekt. SOK får bland annat stöd för sina tränar- och ledarutvecklingsprojekt som drivs inför varje kommande OS.

Totalt delar Olympic Solidarity ut nära 900 miljoner kronor per år under perioden 2013-2016 till Internationella Olympiska Kommitténs medlemsländer. Pengar som i första hand kommer från TV-intäkterna från sommarspelen i London 2012 och vinterspelen i Sotji 2014.

De två representanterna, Pamela Vipond och Gianluca de Angelis, fick en presentation av hur SOK bland annat arbetar med förberedelserna för olympiska spel, Världsungdoms-OS, de europeiska ungdoms-OS samt Europeiska Spelen samt SOK:s Topp- och Talangprogram, Olympic Days, OS i Skolan och om eventuella framtida OS i Sverige.

Besöket omfattade också besök på Bosön, Tele 2 Arena och Kungsträdgården där Olympic Day kommer att arrangeras i sommar.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper