Peter Untersteiner med hästen B.B.S. Sugarlight. Foto: TT

Publicerad 25 april 2015

Norsk seger i Olympiatravet

Det blev en överlägsen norsk seger i årets Olympiatrav.Norskägda B.B.S. Sugarlight, körd av Peter Untersteiner, ledde från start till mål.

Årets Olympiatrav gav 7,5 miljoner kronor till SOK:s Topp- och Talangprogram.

SOK:s ordförande, Stefan Lindeberg, t v, med checken från 2015 års Olympiatrav, Foto: Tommy Holl, ATG.

Inför en mängd olympier "tokkörde" Peter Untersteiner för ledning. En ledning som han fick och aldrig släppte.

Väl i ledning höll B.B.S Sugarlight nästan samma tempo som i inledningen. Det var nog en och annan expert som undrade hur länge den norske hästen skulle orka hålla tempo.

-Sista 700 metrarna kändes det som om han ville springa ur grejerna och med 400 meter kvar kändes det som om vi var ute och joggade, sade en rörd Peter Untersteiner.

Krossade allt motstånd

På lördagseftermiddagen krossade B.B.S Sugarlight allt motstånd och seglade ifrån de övriga världstravarna på upploppet och Peter Untersteiner kunde göra segergesten i god tid före mållinjen.

-Det här är ingen vanlig häst, konstaterade Untersteiner.

Tränare Solberg fick direkt också en inbjudan till Elitloppet på Solvalla och tackade omgående ja till den.

Köpte hästen osedd

B.B.S. Sugarlight är lite av en sagohäst. Tränaren Fredrik Solberg köpte hästen osedd. Hemma på gården i Fredrikstad i Norge hade han redan en bror till B.B.S Sugarlight.

-Från början var han väl inte märkvärdig alls. Men när Pter Untersteiner kört honom gav han mig några tips om förändringar och då smällde det till och han förvandlades på några månader från en ordinär häst till en världsstjärna, sade Fredrik Solberg.

Partners