Publicerad 16 april 2015

Chans till olympiskt skolutbyte

Den 12-21 februari 2016 är det Världsungdoms-OS i Lillehammer, olympiska spel för ungdomar i åldrarna 15-18 år. Parallellt med tävlingarna erbjuds ett kulturellt program för deltagarländerna. I det kulturella programmet ingår bland annat presentationer mellan norska skolor och världens alla länders skolor från ett utbytesprogram som kallas ”School Twinning Programme”.

Resultatet av utbytesprogrammet under YOG Nanjing 2014 där den kinesiska utbytesskolan hade en utställning om Sverige i YOG-byn. Foto: SOK

Tanken med programmet är att få unga människor från olika länder att dela med sig av sin egen kultur. Man vill även att den Olympiska andan och dess värderingar om vänskap, respekt och strävan efter excellens ska spridas, men även Lillehammers egen vision om spelen 2016 som lyder ”Go beyond. Create Tomorrow”.

Nominera er klass!

Nu har din klass möjlighet att bli den svenska klassen som deltar i School Twinning Programme! Ni som är i åldrarna 13-16 år kan nominera er klass till utbytesprogrammet. Hur utbytet går till är upp till er själva och er utbytesskola i Norge och naturligtvis kan samarbetet fortgå efter att spelen är avklarade. Inget ekonomiskt bidrag finns för detta utbyte utan det är en möjlighet att få en idrottslig, kulturell och internationell erfarenhet för din klass.

Resultatet kommer att presenteras på en utställning under spelen i Lillehammer i februari 2016, som bland annat spelens deltagare kommer att besöka.

Är du intresserad av att anmäla din klass krävs följande:

  • Eleverna är 13-16 år
  • Namn på skolan
  • Namn på kontaktperson
  • Kontaktuppgifter, mejladress och telefonnummer
  • Motivering till varför just din klass ska bli antagen till utbytesprogrammet. Motivering på minst 140 tecken.
  • Anmälan ska vara hos SOK senast den 27 april.
  • Skicka in din anmälan till marja@sok.se


Partners