Utseendet på medaljerna som delades ut på Världsungdoms-OS i Nanjing avgjordes också genom en designtävling. Nu är det dags igen. Foto: SOK

Publicerad 7 april 2015

Designa medaljerna till YOG 2016

Genom IOK:s medaljtävling kan du bli den som skapar designen till medaljerna på nästa Världsungdoms-OS i Lillehammer 2016! Så här deltar du.

Fram till den 1 juni 2015 kan du ladda upp ditt bidrag på tävlingens hemsida: www.medaldesigncompetition.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En jury bestående av unga ambassadörer och reportrar YOG i Singapore 2010 samt de två IOK-medlemmarna och före detta olympierna Claudia Bokel (OS-silver i fäktning) och Angela Ruggiero (OS-guld i ishockey) kommer att utse den vinnande designen i juni 2015.

Vinnarens design kommer sedan bli framsidan på medaljerna för guld, silver och brons på Världsungdoms-OS i Lillehammer den 12-21 februari 2016. Förutom den historiska äran att få designa de olympiska medaljerna så kommer även vinnaren få en resa till Lillehammer 2016 med både biljetter till invigningen och tävlingar samt en samling av medaljerna med sin design.

Tävlingens hållpunkter:

Inlämning av bidrag: 25 mars-1 juni 2015
Juryns beslutsperiod: 3-17 juni 2015
Vinnande design koras: slutet av juni 2015

Anmälan och mer information hittar du här:
www.medaldesigncompetition.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Partners