Agnes Knochenhauer längst till höger tillsammans med sina lagmedlemmar i lag Sigfridsson efter damernas curlingfinal under OS i Sotji. Foto: SOK

Publicerad 1 april 2015

Vattenfall rekryterar olympier

Tack vare Vattenfalls partnerskap med Sveriges Olympiska Kommitté, har företaget fått möjlighet att rekrytera curlingspelaren och silvermedaljören från OS i Sotji, Agnes Knochenhauer till ett av sina bolag Vattenfall Services.

När Vattenfall hade behovet av att anställa en chefsassistent till Vattenfall Services kontaktade de SOK för att i första hand ställa frågan till Sveriges olympier. Ett flertal nappade på förfrågan och tillslut fastnade Vattenfall för curlingspelaren Agnes Knochenhauer som tar examen som personalvetare från Stockholms Universitet nu i sommar.

- Det känns väldigt roligt att Vattenfall och Agnes har hittat varandra. Vårt samarbete med Vattenfall är flerdimensionellt och vi har under en tid diskuterat olika möjligheter att även inom HR involvera aktiva både under och efter karriären. Det här är ett fantastiskt exempel på när matchningen bli rätt och vi önskar Agnes stort lycka till med sitt nästa steg i karriären, säger Lotta Olsson, Sponsor Manager på SOK.

- När jag fick annonsen genom SOK tvekade jag inte att söka tjänsten hos Vattenfall. Jag tar examen till sommaren och har gått i framtidstankar under en längre tid, dessutom har jag ett stort intresse för ledarskap och vill utvecklas inom just det området. Jag har haft en bild av att jag gärna skulle vilja jobba inom ett större bolag och Vattenfall lockade mig i första hand genom den starka kopplingen till idrotten, säger Agnes själv.

Curlingkarriären är härmed inte över för Agnes del, utan hon kommer fortsätta med sin elitsatsning parallellt. Många curlingspelare på elitnivå idag kombinerar arbete och idrott.

- Det är verkligen ingen självklarhet att komma i kontakt med ett bolag där idrottandet ses som något positivt. Det känns till och med ganska unikt! Många elitidrottares farhåga är att det ska vara svårt att komma tillbaka till en yrkesmässig karriär efter idrotten. Därför känns det som en häftig möjlighet för mig att komma till Vattenfall, där jag dels får arbeta med precis det jag brinner för och dessutom få stöttning för att kunna satsa på curlingen, säger Agnes.

Staffan Gustavsson som nu blir Agnes chef på Vattenfall Services Distribution Services berättar att han är mycket nöjd med rekryteringen och ser fram emot att Agnes börjar jobba på företaget.

- Jag letade efter en individ som är målmedveten, driven, positiv, ödmjuk, strukturerad och som får saker att hända, detta var viktiga egenskaper för mig. Dessutom är jag övertygad om att hennes erfarenheter från att vara elitidrottare på den nivån hon är, kommer både hon och vi ha nytta av i framtiden, säger Staffan Gustavsson.

Läs mer om Vattenfall på deras hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Partners