Publicerad 16 mars 2015

Här kommer Olympic Camp 2015 hållas

Inför varje OS genomför SOK en Olympic Camp med den tilltänkta OS-truppen. Campen inför OS i Rio 2016 kommer att genomföras på Apollos sportanläggning Playitas på den spanska kanarieön Fuerteventura den 16-23 november.

Simbassängen på Playitas. Foto: SOK

Arrangerandet av Olympic Camp har blivit en stark tradition i Sverige där den tilltänkta OS-truppen får möjlighet att lära känna varandra och svetsas samman till ett lag. Apollo är officiell leverantör till SOK och anläggningen på Playitas är kärnan i samarbetet som den svenska truppens Swedish Olympic Camp.

Planeringen inför campen är i full gång och i början av mars genomfördes den första rekresan för planeringsgruppen på Sveriges Olympiska Kommitté.

- Vi gick igenom alltifrån träningsytor, hotellrum, lagerlokaler och möteslokaler till restaurangfaciliteter och aktivitetsmöjligheter för det traditionella teambuildingaktiviteterna. Vi räknar med att cirka 250 personer på Olympic Camp och det är mycket logistik som ska fungera under veckan. De aktiva kommer att ha fantastiska träningsmöjligheter under campen och vi kommer att ha fina möjligheter att svetsa ihop truppen med den tid som finns utöver träningstiden, säger Lotta Olsson som ingår i planeringsgruppen.

Samarbetet med SOK innebär bland annat att Apollo tillsammans med Fuerteventura successivt arbetar med att anpassa anläggningarna till olympisk standard. Under resan presenterade Fuerteventuras idrotts- och kulturchef den nyaste byggnationen i form av en ny träningsyta under tak har uppförts på friidrottsarenan vilket innebär att friidrottarna kan genomföra styrkepass även i gassande sol.

Partners