Publicerad 12 februari 2015

YOG Lillehammer - ett år kvar

Igårkväll avtäckte den Norges kronprins Haakon nedräkningsklockan mot världsungdoms-OS i Lillehammer 2016 som då visade 365 dagar kvar. Om ett år invigs YOG Lillehammer - världsungdoms-OS vinter.

Foto: YOG Lillehammer 2016

Idrottstävlingar och YOG:s utbildningsprogram kommer att arrangeras i Lillehammer, Hamar och Gjøvik under Ungdoms-OS den 12 till 21 februari 2016.

Under avtäckningsceremonin av Omegas nedräkningsklocka hade kronprinsen sällskap av IOK:s vice-president Nawal El Moutawakel, IOK-ledamoten och ordförande av spelens koordinationskommitté Angela Ruggiero och Norges kulturminister Thorhild Widvey.

De ungas spel

-Det här är verkligen ett spel för unga människor av unga människor och ett stort tack går till de fantastiska ansträningarna av den unga och talangfulla organisationskommittén, sade Nawal El Moutawakel.

Lillehammer 2016 blir den andra vinterversionen av YOG eller Världsungdoms-OS. Den första hölls 2012 i Innsbruck där Sverige deltog med 35 aktiva och kom hem med två guld och två silver.

Över 1000 aktiva

Över 1000 aktiva i åldrarna 15-18 år från över 70 länder kommer att tävla i Lillehammer. Idrottsprogrammet är detsamma som på stora OS med några tillägg och en del andra spännande tävlingsformat som monobob, snowboard cross och längdskids-cross.

En annan populär tävlingsform som kommer att finnas med och som har blivit utmärkade för Världsungdoms-OS är de mixade lagtävlingarna och lagtävlingar med blandade nationaliteter.

Utbildning på programmet

Utöver tävlingarna kommer de aktiva att delta i ett utbildningsprogram med engagerande aktiviteter som ska ge erfarenheter inom en mängd områden som de olympiska värderingarna, fördelarna med att leva en hälsosam livstil samt hur man blir en sann vinnare både på och utanför tävlingsarenan.

Läs mer
www.lillehammer2016.no Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Partners