Två av ambassadörerna för medaljlotteriet är Stefan Holm, friidrott och Sarah Sjöström, simning. Foto: SOK

Publicerad 19 januari 2015

Idag lanseras Medaljlotteriet

Visionen är att förverkliga fler idrottsdrömmar när det nya Medaljlotteriet lanseras idag.

Fler talanger ska få möjlighet att utvecklas med sikte på internationella framgångar. Nya medaljer ska ge nya förebilder som kan inspirera fler unga att hitta ”sin” idrott, att våga möta nya utmaningar och drömma om att gå hela vägen. Alla blir inte medaljörer eller olympier, men alla kan ha glädje av den attityd och de värderingar idrotten ger.

Medaljlotteriet är ett nytt digitalt lotteri där hela överskottet går till Sveriges Olympiska Kommitté, Skidförbundet och Seglarförbundet. Avsikten är att fler idrotter ska bli förmånstagare i takt med att lotteriet växer.

- Genom SOK kommer många idrotter redan från starten att få glädje av lotteriet. Det är verkligen efterlängtat att fler kan få chansen att ta slutsteget till världstoppen. Nu kommer fler att kunna få vårt talangstöd och vårt utmanarstöd kan byggas ut så att fler får förbereda sig för det steget. Det behövs en större bredd i toppen än vi har idag. Fler förtjänar möjligheterna. Nu kan vi få resurserna för det, säger SOK:s ordförande Stefan Lindeberg.

-Vi är vana att arbeta tätt tillsammans med de aktiva, deras tränare och landslagens coacher för att skräddarsy satsningarna och anpassa dem till varje individ. Det ger hög effekt och det ska vi fortsätta med. När fler kan få chansen att gå hela vägen kommer också fler att våga satsa på världstoppen, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.
Lotteriet opereras av Novamedia som också driver Postkodlotteriet.

Läs mer här:
Medaljlotteriets pressmeddelande Pdf, 128.5 kB, öppnas i nytt fönster.

www.medaljlotteriet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper