NYHETER FRÅN GAMLA SOK.se

2009-08-17

Fem VM-medaljer och ett VC-silver

Det blev den svenska utdelningen när vi summerar helgens tävlingar. Höstens VM-race har dragit igång med stormsteg och under lördag/söndag så avslutades kanotVM i Halifax och skytteVM i Maribor med stora svenskframgångar.

Utöver VM-tävlingarna kom Lisa Nordén tvåa på världscupen i triathlon och damlandslaget i basket vann sin EM-kvalmatch mot Portugal.

På KanotVM i Halifax visade Anders Gustafsson att sommarens goda form håller i sig och tog med sig två VM-silver i K-1 1000 m och 500 m. Anders tog sig enkelt vidare genom försök och semifinaler på båda distanserna.

I finalen på 1000 m ledde Anders genom halva loppen men passerades av tysken Max Hoff före mål. Söndagens final på 500 m blev ännu tuffare och Anders var endast sju hundradelar bakom ännu en tysk, Ronald Rauhe.

Med två VM-medaljer i bagaget kan Anders Gustafsson se tillbaka på sin bästa säsong hittills i karriären.

Anders Gustafsson efter världscuptävlingen i Szeged, Ungern. FOTO: Anders Gustafsson.

Anders Gustafssons säsongsresultat:
VM-silver K-1 1000 m
VM-silver K-1 500 m
EM-guld K-1 500 m
EM-silver K-1 1000 m
Världscupen: 2 guld, 2 silver och ett brons
Vinnare av totala världscupen


Även Sofia Paldanius höll sig framme på KanotVM där hon tillsammans med Josefin Nordlöw tog VM-brons på K-2 500 m. Paret som började tävla ihop den här säsongen ställde även upp i K-2 1000 m där de kom femma i finalen.
Marcus Svensson och Stefan Nilsson på JVM i Maribor. FOTO: skyttesport.se

Marcus tog JVM-silver i lerduveskytte
SkytteVM har också avslutats i helgen och där visade de svenska juniorskyttarna i skeet upp en bra form. Marcus Svensson som kom med i SOK:s topp-& talangprogram under juni tog ett meriterande JVM-silver.

Tjecken Milos Slavicek vann på 122 duvor och Marcus var en duva efter tillsammans med italienaren Angelo Moscariello på 121. Eftersom juniorerna inte skjuter final på VM fick de bägge fick göra upp om silver och brons i en shoot-off som Marcus vann med 4 duvor mot 3.

Stefan Nilsson som också togs in i topp- & talangprogrammet samtidigt som Marcus och som nyligen vann JEM kom på en sjätte plats i den individuella skjutningen. Han fick dock också med sig en VM-medalj hem eftersom det blev ett brons för laget med 349 duvor, endast en duva från USA på silverplats och fem efter Tjeckien som tog guld.
 
Lisa fortsätter rada upp andraplatser
I London kom även Lisa Nordén på andra plats i helgens världscuptävling i triathlon. Hon förlorade spurtduellen mot schweiziskan Nicola Spirig. I sammandraget klättrade Lisa och ligger nu tvåa på världscuprankingen.

Även damlandslaget i basket hade en bra helg och är klara för playoff om en EM-plats efter att ha besegrat Portugal hemma med 67-50.

Relaterade sidor