Publicerad 29 juni 2022

Olympiadagarna återvände till Ribban i Malmö!

Nästan 12 000 besökare kom när Olympiadagarna gjorde en efterlängtad comeback på Ribersborgsstranden i Malmö efter ett par års uppehåll. Stranden fylldes med idrottsaktiviteter för barn och ungdomar från ett 20-tal lokala föreningar.

Under fredagen besöktes Olympiadagens område av omkring 700 skolbarn i årskurs 3-6. På helgen när allmänheten välkomnades kom omkring 11 000 besökare för att ta del av Malmös rika föreningsliv där ett 20-tal idrottsföreningar var representerade.

– Ribban är verkligen ett härligt ställe att vara på. Det är så kul att vara tillbaka och se att intresset var så stort. Vi bjöd in alla Malmös mellanstadieklasser och nästan 100 klasser anmälde intresse att få en av de 26 platserna till fredagens skoldag, säger Nathalie Larsson, projektledare för Olympiadagarna.

Seglingen blev en favorit och flera barn hade aldrig varit ute på vattnet i båt förut. En extra krydda var naturligtvis att få tips från en tvättäkta OS-mästare i segling, Max Salminen Länk till annan webbplats., som vann OS-guld i starbåt i London 2012. Andra olympier på plats var puckelpiståkaren Felix Elofsson Länk till annan webbplats. och brottaren Johanna Mattsson Länk till annan webbplats.. Många av barnen deltog i UNIQLO:s utmaning att prova minst fem idrotter och fick med sig ett pris hem som belöning. En av helgens höjdpunkter var nog annars när olympierna körde ett käpphästrace. Efter en hård kamp med full insats från samtliga kunde Felix Elofsson till slut koras som segrare.

FAKTA/ Olympiadagarna

Olympiadagar har arrangerats av SOK sedan 2011 med mottot ”det finns en idrott för alla – det gäller bara att hitta den”. Barn och ungdomar bjuds in att prova på lokala idrottsföreningars verksamhet med deras lokala ledare och med olympier som inspiratörer. Allt för att göra steget att börja idrotta lite lättare. SOK får finansiellt stöd från Postkodlotteriets lottköpare för att genomföra Olympiadagarna. Bridgestone, Toyota och UNIQLO är också partners till evenemanget.

FAKTA/ Olympiadagen i Malmö

  • 10–12 juni på Ribersborgsstranden i Malmö.
  • En skoldag med 26 skolklasser i årskurs 3-6 och två dagar öppna för allmänheten.
  • Cirka 11 700 besökare.
  • 20 föreningar.
  • Idrotter på plats: basket, brottning, innebandy, cheerleading, capoeira, gymnastik, cricket, ridsport, taekwondo, ultimate frisbee, handboll, baseboll, friidrott, segling, fotboll, karate och tennis.
  • Olympiadagarna i Malmö genomförs tillsammans med Malmö Stad och RF SISU Skåne.