Publicerad 15 augusti 2019

Monsunregn och publikrekord under årets Olympic Day i Kungsträdgården

Olympic Day, Urban by SOC, Sverige tour i 3x3 basket, lansering av boken Vego i Världsklass och partners Uniqlo och Bridgestone på plats. Det hände mycket under årets Olympic Day dagar i Kungsträdgården!

Fredagen började fantastiskt med fint väder och många besökare som fyllde parken när vi öppnade. Efter någon timme hopade sig dock molnen och himlen öppnade sig. Regnet vräkte ner under en period och hela parken tömdes på människor. Som tur var upphörde regnet ganska fort och aktiviteterna kunde fortsätta under resten av dagen. Parkourgänget hade gjort en otroligt fin bana med plintar, mattor och bockar där barnen älskade att vara. Klättringen var också väldigt populär och kön ringlade lång hela dagen. Nytt för i år var att vi körde SOK´s satsning på de nya livsstilsidrotterna, Urban by SOC, samtidigt som Olympic Day. Denna del av eventet hade öppet ända till 20.00 och den stora attraktionen under kvällen var de matcher i 3x3 basket som spelades då. Matcherna lockade mycket publik och det var bra fart på området ända till stängningsdags. Olympierna körde en utmaning mot basketspelarna i 3x3 basket innan de riktiga matcherna drog igång. Basketspelarna vann men olympierna gjorde en bra match och Danijela Rundqvist satte ett par riktigt snygga skott!

Lördagen var en riktigt bra dag med väldigt många besökare. Det var full fart på alla aktiviteter hela tiden. Vädret var med oss nästan hela vägen och lite regn på slutet gjorde inte så mycket. Tyvärr kom dock regnet precis innan basketfinalerna skulle avgöras. Det går inte att spela på blött underlag så vinnarna fick utses genom en skott-tävling istället.

Som vanligt fanns ett gäng Olympier på plats. Denna gång var det skidskytten Tord Wikstén, boxaren Anna Laurell, hockeyspelaren Danijela Rundqvist, friidrottaren Johan Wissman och tennisspelaren Joachim Pim-Pim Johansson som gjorde sitt bästa för att inspirera barnen att börja idrotta.

Nu är Olympic Day över för i år men vi ser redan fram emot många härliga dagar nästa år!