Publicerad 10 juni 2019

Ribban levererade igen!

Regnet piskade över området nere på Ribban både fredag och lördag morgon men lagom till vi öppnade Olympic Day skingrades molnen och solen tittade fram. Att det blåste en hel del verkade inte bekymra besökarna som med härlig entusiasm provade på massor av olika idrotter.

Drygt 30 föreningar fanns på plats för att låta barnen prova på deras idrotter. Som vanligt så var fredagen vikt åt skolklasser som hade fått anmäla sig via hemsidan. Trycket var stort och platserna fylldes på ett par minuter. Ca 700 barn samlades kl 09.00 för invigning nere på strandområdet. Olympierna presenterades, elden tändes och nationalsången spelades innan det var dags att börja idrottandet. Det var verkligen full fart på alla idrotter och både ledare och barn såg ut att ha väldigt kul. Det bekräftades också med alla positiva kommentarer vi fick under dagen och dessutom skrev en lärare ett fint mail där det bland annat stod ”Jag vill bara tacka, både stort och hjärtligt, för ett fantastiskt arrangemang och en helt otrolig dag” och ”Eleverna deltog helhjärtat och vågade släppa på spärrar. Dessutom var det en hel del som blev så inspirerade att de ville böra träna någon av sporterna de fick prova på”. -Sådan feedback är såklart fantastisk att få! Det är ju precis därför vi gör dessa evenemang. För att barnen ska bli inspirerade och få se att det finns så mycket fantastiska idrotter att ägna sig åt, säger Nathalie Larsson, projektledare för Olympic Day. –Även under helgen fick jag väldigt mycket positiva kommentarer från föräldrar som jag pratade med och det är såklart en härlig bekräftelse på att vi gör ett bra jobb och att projektet gör nytta.

Lördagen inleddes med regn på morgonen och därför tog det lite tid innan besökarna hittade ner till Ribban men sen var det full fart hela dagen. Söndagen bjöd på fint väder från start och då fylldes också området med idrottssugna barn mycket fortare.

Uppskattningsvis besökte ca 10 000 personer Olympic Day under helgen och förhoppningsvis har många barn fått upp ögonen för någon ny idrott som de vill prova på.

Hälsningar

Nathalie