Publicerad 6 maj 2019

Kyliga men roliga dagar på Liseberg!

Förra året var det otroligt fint väder när Olympic Day besökte Liseberg. I år såg det ut som att det kunde bli regnigt men som tur var blev det bara en kort regnskur. Det var dock lite kyligt så de varma kläderna fick plockas fram ur garderoben igen. Men det lite kalla vädret stoppade inte varken besökare, föreningsledare eller Olympier. Det var full fart på området nästan hela tiden.

Under fredagen var 21 skolklasser på plats och fick prova på olika idrotter. Det var så kul att se att i stort sett alla elever deltog i aktiviteterna med ett leende på läpparna. Ett bra betyg till föreningsledarna som verkligen gjorde sitt bästa för att få eleverna intresserade av just deras idrott. Ett 20-tal föreningar fanns på plats och det var en salig blandning av idrotter. Allt från dart och dragkamp till boxning, brottning, basket och orientering.

På lördagen och söndagen var Olympic Day öppet för allmänheten och när portarna slogs upp kl 12.00 strömmade det in folk. Göteborgs Stad hade även i år skickat ut vykort till prioriterade områden i stan och dessa hade verkligen nått ut ordentligt. Väldigt många familjer kom och visade upp vykorten och ville vara med på Olympic Day. Området framför stora scenen fylldes snabbt med besökare och det var full fart på alla idrotter.

”Jag tycker det är kul att se att det hela tiden finns besökare hos alla olika idrotter” säger Nathalie Larsson, projektledare för Olympic Day. ”Barnen älskar att prova nya saker och de tycker verkligen att det är kul att det finns möjlighet att prova på lite mindre kända idrotter också.”

Olympierna på plats gjorde sitt bästa för att inspirera barnen, svara på frågor och skriva autografer. Under lördagen var det en tuff utmaning mellan olympierna på roddmaskinerna. En utmaning som slutade med att Jalmar Sjöberg, brottning, vann. Dock på bekostnad av en roddmaskin som inte riktigt klarade av Jalmars styrka utan hade vissa defekter efter att Jalmar hade rott klart :-)

Jalmar och Johan Eurén som också är brottare utmanades flitigt på brottarmattan av barnen. Många kast blev det och barnen såg väldigt nöjda ut när de fick göra en nacksving på någon av dessa stora brottare.

Totalt besökte ca 7.700 personer Olympic Day under dessa dagar vilket vi får vara mycket nöjda med med tanke på att vädret inte var helt optimalt. Vi tackar Liseberg för den här gången och hoppas på ett återseende under nästa år!