Publicerad 3 juni 2018

Fantastiskt sommarväder på Ribban!

Lyser solen alltid i Malmö?! Vi börjar nästan tro det. Under de år som Olympic Day har besökt Malmö och Ribban har det varit strålande sol och varmt nästan varje gång. Dessa dagar var inget undantag!

Solen sken från en klarblå himmel alla tre dagarna. På fredagen intog ca 800 skolelever i åk 4-6 Ribban och fick prova på massor av olika idrotter tillsammans med de lokala idrottsföreningarna och ett gäng Olympier. Simmaren Simon Sjödin var med på Olympic Day för första gången. Han hoppade direkt med i idrottandet och peppade och utmanade barnen i alla möjliga grenar. "Jag hade räknat med en träningsfri dag idag men det blev ju nästan mer träning än vanligt" sa Simon med glimten i ögat när dagen var slut.

Under helgen var Olympic Day öppet för allmänheten och strandområdet var välbesökt. Uppskattningsvis var det ca 6000 besökare på lördagen och ca 4500 på söndagen! Det blev massor av idrottande och också en hel del bad i värmen. Olympierna utmanades i allt från boxning och innebandy till beachvolleyboll och bågskytte. Boxaren Anna Laurell-Nash visade lite trix i boxningsringen och barnen sög åt sig av allt hon hade att säga. De andra Olympierna som var på plats var Lars Lewén, skicross, Jenny Fransson, brottning och Tord Wikstén, skidskytte.

Tusen tack till alla föreningsledare och andra funktionärer som jobbade hårt i värmen! Utan er vore det inte möjligt för oss att genomföra Olympic Day!

Hälsningar

Nathalie