Publicerad 7 maj 2018

Deltagarrekord på Liseberg!

För tredje året på rad besökte Olympic Day Liseberg. Deltagarantalet har ökat för varje år och i år slog vi alla rekord med ca 13200 deltagare under helgen och ytterligare 400 skolbarn som besökte oss på fredagen!

Förra året tyckte vi att Olympic Day på Liseberg var väldigt lyckat och vi hade hoppats på ett lika bra evenemang i år men det blev ännu bättre! Vi fördubblade nästan deltagarantalet från förra året och det var otroligt roligt att se alla barn som sprang runt och provade på massor av olika idrotter. Det är fantastiskt att se glädjen i ögonen på barnen när de klarar något de inte trodde att de skulle klara av eller vågar prova någonting nytt för första gången. Föreningarna hade verkligen förberett sig väl inför dagarna och hade många ledare på plats för att ta hand om alla idrottssugna barn. Olympier på plats var förutom jag själv, Lassi Karonen, rodd, Jalmar Sjöberg, brottning och Anna Hasselborg och Sara McManus, curling. Sara och Anna hade med sig sina OS guldmedaljer som de visade upp för barnen vid några tillfällen. Barnen blev helt lyriska när de fick känna på medalljerna och en del fick till och med prova på att hänga dem runt halsen. Kanske väcktes det några olympiska drömmar just i det ögonblicket!

På Olympic Days facebooksida ligger det ett fotoalbum från dagarna uppe som man kan gå in och titta på. Ni hittar det via denna länk https://www.facebook.com/OlympicDaySverige/

Tusen tack till alla som gjorde dessa Olympic Day dagar helt fantastiska! Hoppas vi ses nästa år igen!

Hälsningar

Nathalie