Publicerad 9 februari 2018

Härliga vinterdagar på Spånga IP!

Det hade kunnat vara två plusgrader och regn men vi fick några minusgrader och mestadels strålande sol och alla deltagare njöt i det fantastiska vädret!

För tredje gången besökte nu Olympic Day Spånga IP. Ett tiotal idrottsföreningar fanns på plats för att låta de sammanlagt ca 700 eleverna prova på olika idrotter under två dagar. Med oss fanns såklart också ett antal Olympier som gjorde sitt bästa för att inspirera barnen. Joshi Helgesson, konståkerska, visade till exempel upp en piruett och alla var imponerade av att det går att snurra så otroligt fort på ett par skridskor. Roddaren Lassi Karonen ville inte vara sämre och visade också han upp en piruett. Han snurrade inte riktigt lika fort som Joshi men gjorde det riktigt bra efter sina förutsättningar :-)

Hockeyspelaren Gunilla Andersson Stampes och skridskoåkaren Johan Röjler hängde också en hel del på isen och hjälpte barnen med många bra skridskotips. Även skicrossåkaren Lars Lewén visade sig vara grym på skridskor. Förutom vinteridrotterna kunde barnen också prova på basket, handboll, rodd, dans, springskytte och orientering inne i fotbollshallen. Som vanligt var springskytte väldigt populärt och det blev spännande stafetter i slutet av varje pass.

På Olympic Days facebooksida kan ni nu hitta ett fotoalbum från dagarna https://www.facebook.com/OlympicDaySverige/

Tack till elever, lärare, ledare, personal på Spånga IP och alla andra som hjälpte till och gjorde dessa dagar möjliga!

Hälsningar

Nathalie