Publicerad 25 september 2017

Fantastiska dagar på Liseberg!

För andra året på rad besökte Olympic Day Liseberg. Nytt för i år var att vi förutom helgens dagar även körde en dag för skolklasser på fredagen. Det blev fantastiska dagar med totalt över 7000 besökare!

Som alltid den här tiden på året var alla lite nervösa för vädret men som vanlig när det gäller Olympic Day så hade vi tur! På fredagen började det regna strax efter att vi stängde och på lördagen och söndagen hade vi perfekt väder för att idrotta. Lite sol, lite moln och lagom varmt.

På fredagen fanns ca 500 elever från olika skolor i Göteborg på plats för att få idrotta ihop med föreningarna och olympierna. Det var ett gäng taggade barn som tog emot oss under invigningen och den stämningen fortsatte under hela dagen. Det var härligt att se all energi och jag är säker på att både föreningsledare och eleverna sov gott den natten.

Under lördagen och söndagen var Olympic Day öppet för allmänheten. Eftersom Olympic Day ska vara gratis för alla barn hade Liseberg fritt inträde för barnfamiljer vilket var mycket uppskattat. Det var full fart hos alla föreningar från det vi öppnade tills vi stängde under båda dagarna. Olympierna som var med gick som vanligt runt och idrottade med barnen. Max Salminen, seglare som tog OS guld i London och dessutom vann VM guld för ett par veckor sedan, var en av Olympierna som var med. Han fick sig en brottningslektion av Jenny Fransson, OS bronsmedaljör i brottning i Rio. Även om Max är mycket större än Jenny så såg det ut som att Jenny gick segrande ur den striden ;-). Jag själv fick gå ett par hårda matcher på brottningsmattan mot riktigt tuffa tjejer. Det slutade såklart med förlust för min del men det var kul att få prova på! Emma Wertsén, fäktning och Johan Röjler, skridsko, var också med. Emma tog sig an klätterväggen med bravur och Johan fick visa skridskoteknik på slideboarden som skridskoföreningen hade med sig. Jag såg också att de gick en match i boxningsringen men det är lite oklart vem som vann den ;-)

Som vanligt gjorde alla föreningsledare ett superjobb under dessa dagar! Nu hoppas vi att många av barnen hittade en idrott de vill fortsätta träna så att föreningarna får ett gäng nya medlemmar. Kom ihåg att det finns en idrott för alla. Det gäller bara att hitta den som passar just dig!

Ett fotoalbum med bilder från dessa dagar hittar du på Olympic Days facebooksida som du kommer till om du klickar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hälsningar

Nathalie