Publicerad 5 augusti 2017

Solskensdagar med regninslag i Kungsan!

Som vanligt när vi anordnar Solskensdagarna med Olympic Day i Kungsan hade vi tur med vädret. Med undantag för ett par regnskurar per dag så var vädret perfekt för att prova på idrotter mitt i Stockholm.

Ett tjugotal idrotter samlades i Kungsan för att under två dagar bjuda besökarna på en härlig idrottsfest! Parken fylldes snabbt på med människor och föreningsledarna behövde inte stå sysslolösa många minuter. Olympierna Danijela Rundqvist, ishockey, Tord Wikstén, skidskytte, Nathalie Larsson, sportskytte, Lassi Karonen, rodd och Mia Hermansson och Joakim Dvärby, judo, gick också runt i parken och idrottade med barnen. De hann både utmana varandra och besökarna i flera olika idrotter. Till exempel blev det en hård drabbning när Lassi och Jocke entrade judomattan. Jocke gick till slut segrande ut striden men det tog på krafterna att besegra en hårt kämpande Lassi! Även Mia och Jocke körde några utmaningar. I cykel var det fight ända in på mållinjen men Jocke vann hårfint.

Som sig bör genomfördes också en invigning där den nyblivna Ungdoms OS bronsmedaljören i höjdhopp, Carl af Forselles, fick tända elden tillsammans med Lassi.

En utmaning mellan Olympier och barn i handboll hanns också med. Där fick båda lagen eminent coachning av den förre förbundskaptenen i handboll Ingemar Linnéll som fanns på plats som en av ledarna hos handbollsföreningen. Till slut avgick "barnlaget" med segern!

Tack Kungsan för härliga dagar!

Hälsningar

Nathalie