Publicerad 4 juni 2017

Stort intresse när Olympic Day återvände till Malmö för fjärde året på rad!

När vi öppnade anmälan för skolorna tog det mindre än tre minuter innan det var fullbokat! Jättekul att intresset var så stort och att lärarna vill komma och besöka oss med sina klasser.

Under fredagen fanns ca 700 elever från Malmös skolor på plats för att få prova på massor av olika aktiviteter. Antalet föreningar var rekordstort i år och 36 stycken fanns på Ribban för att visa upp sina idrotter. Det var verkligen full fart hela dagen och idel glada miner hos alla som var med. Ett gäng Olympier fanns såklart också med för att göra sitt bästa för att inspirera barnen till att idrotta. Olympier på plats på fredagen var Nathalie Larsson, skytte, Anna Laurell-Nash, boxning, Max Salminen, segling, Jenny Fransson och Johan Eurén brottning.Under lördagen bytte vi ut Jenny och Max mot Emma Wertsén, fäktning och Lars Lewén, skicross. Olympierna gick runt och provade idrotter de också. Bland annat kunde vi se Johan Eurén på hästryggen för första gången. Johan kom fram till att ridning nog inte var hans grej men han tyckte det var kul att prova i alla fall :-)

Under lördagen och söndagen var Olympic Day öppet för allmänheten och området fylldes snabbt på med barn under lördagen.Många barn stannade i flera timmar och passade på att prova alla idrotter som fanns på plats. Många hade också varit med sin klass på fredagen och tyckte att det var så kul att de valde att komma tillbaka under helgen. Det ser vi som ett mycket gott betyg!

Under söndagen hade vi lite otur med vädret och det regnade större delen av dagen. Det stoppade dock inte Malmöborna som trotsade regnet och kom ner till Ribban ändå.

Som vanligt var det underbara dagar i Malmö! Hoppas vi får möjlighet att komma tillbaka nästa år!

Hälsningar

Nathalie