Publicerad 1 mars 2017

Fullt ös i Botkyrka!

Olympic Day återvände för fjärde året i rad till Botkyrka under sportlovet. Som vanligt var det fullt ös hela tiden och både deltagande barn, föreningsledare och Olympier somnade nog gott på kvällen.

Första dagen var vi i Idrottshuset i Tumba och andra dagen i Botkyrkahallen i Norsborg. Eftersom det är fjärde året vi genomför dessa dagar visste vi att det brukar komma många barn och så var fallet även i år. Redan kl 10 när vi öppnade den första dagen stod det barn på kö för att få komma in och sen fyllde det på hela tiden. Ett tjugotal aktiviteter fanns på plats båda dagarna och det var härligt att se all energi, både bland barnen och bland ledarna. De Olympier som var på plats var Anna Laurell Nash, boxning, Johan Röjler, skridsko, Lars Lewén, skicross, Tord Wikstén, skidskytte, Nathalie Larsson, sportskytte och Joakim Dvärby, judo. Dessa gick som vanligt runt bland alla aktiviteter och idrottade med barnen, svarade på frågor och skrev autografer. Självklart var de också tvungna att ha en liten tävling sinsemellan. Det blev ett löpskytterace som Joakim gick segrande ur efter stark löpning och prickfritt skytte!

Under den andra dagen var det också full fart från start! Ett härligt myller av barn som intog idrottshallarna. Det spelades bordtennis, fotboll, basket, cricket och åktes skateboard och fäktades för fullt. Joakim och Nathalie inledde dagen med lite bordtennis och blev utmanade av ett par barn som visade sig vara riktigt duktiga! Anna besökte den fina boxningslokalen och kunde säkert ge ett och annat bra tips till de som var där och provade på. När vi avslutade andra dagen var vi alla ganska trötta men ändå fyllda med energi efter två intensiva men roliga dagar!