Publicerad 6 september 2016

Härlig dag i Farsta

I Farsta skiner alltid solen!

Olympic Day har varit här flera gånger och det är lika fint väder varje gång. Det tackar vi för!

Den här dagen var det rekord för antal deltagare på Olympic Day. Nästan 500 barn fanns på plats för att prova på massor av olika idrotter. Nytt för i år var att även särskolor och deras klasser var inbjudna och ett antal föreningar med aktiviteter för funktionshindrade fanns på plats för att hjälpa dessa barn.

Olympierna gjorde som vanligt sitt bästa för att inspirera barnen och uppmuntrade dem att prova på många olika idrotter. En av Olympierna, Jonna Adlerteg som är gymnast, hittade jag inte helt oväntat vid parkouren där hon gjorde lite volter på air-tracken. Parkourledarna var otroligt duktiga och flera av dem tillhörde Sverigeeliten. Barnen som provade på var också duktiga och framförallt modiga! De hoppade och gjorde volter som om de aldrig hade gjort någon annat. Imponerande!

Själv provade jag på basket. Jag har aldrigt tränat basket förutom på gympan i skolan men jag har alltid tycket att det är kul. Ledarna här var superduktiga och gjorde massor av roliga och kluriga övningar med barnen. Jag försökte hänga med så gott jag kunde men det var svårt!

Dagen avslutades med att vi allihop hjälptes åt med att blåsa ut den olymiska elden som vi tände under invigningen.

Tack Farsta för en jättehärlig Olympic Day!

HälsningarNathalie Larsson, skytte