Publicerad 4 september 2016

Magisk dag i Alvesta

Den 4 sep besökte vi Alvesta. Det var en dag som började med solsken och glädje och som fortsatte så under hela dagen.

Lisbeth från Smålandsidrotten hade gjort ett fantastiskt jobb med att engagera 100 föreningsledare som var på plats och även sett till att över 200 barn var med oss under dagen.

Alla Olympier var fascinerade över hur bra och engagerade alla föreningsledare var under dagen. Då vi idrottare var runt på de olika aktiviteterna under dagen så fick vi se dem ta väl hand om barnen. Det blir vi glada av då det är så otroligt viktigt och vi Olympier kan alla berätta om engagerade ledare som givit oss mycket under våra karriärer.

Det var mycket media på plats, både tv och tidningar kom och gjorde intervjuer. Vi fick många bra frågor och en av dem var- Varför gör ni detta? Mitt svar i den frågan är för att det betyder mycket för oss. Att hjälpa barnen testa nya idrotter, att få se deras glädje, att få ge tillbaka till idrotten och att alla vi Olympier som är på plats tror att det finns en idrott för alla. För att hitta en idrott som man tycker om och vill utöva så måste man också pröva på och testa. Olympic Day är en perfekt dag för det!

Hoppas vi ses snart igen!

Hälsningar Danijela Rundqvist, ishockey