Publicerad 3 september 2016

Olympic Day i Gislaved

För andra gången besökte Olympic Day Gislaved.

Jag tänkte börja med det som man brukar avsluta med, TACK!

Tack till er barn som kom och besökte oss idag och förgyllde Olympic Day.Det var en dag som konkurrerades av många andra aktiviteter i kommunen men så härligt att få träffa er alla som var på plats vid Gisle Sportcenter idag.

Det var som en saga imorse när det började med regn när vi packade upp och byggde upp allt, och precis när invigningen började skingrade sig molnen och solen tittade fram. Vi fick höra en fantastisk nationalsång som sjöngs och spelades live av Sanna Fröne och Mattias Gränsmark. Jag grät glädjetårar, så fint! Sedan var det full fart för aktiviteterna.

Jag började med att besöka ishockeyn det första passet då några av barnen, en av dem var Samuel, hade önskat att jag skulle åka skridskor med dem. Jag gav tjejerna och killarna lite tips innan jag gick vidare. Jag spelade även Handboll och Badminton med barn och ledare.

Med mig idag hade jag även: Anna Laurell, boxning. Jamlar Sjöberg, brottning, Frida Svensson, Rodd, Klara Myrén, ishockey och Johan Röjler, skridsko. Även de gick runt och idrottade med barnen under hela dagen.Mitt på dagen, under lunchen, kom det endel barn som gick förbi av en slump och undrade vad Olympic Day var för något. Vi bjöd in dem och lät dem pröva på vilka idrotter de ville. Två namn som jag vill nämna är Filippa och Ellie. Så härligt att ni vågade vara med! Ni var så duktiga på handbollen, passade och spelade superbra och var även med under "pröva på passet" på andra aktiviteter. Hoppas några av de aktiviteter ni testade idag är sporter som ni vill testa igen. För det är det Olympic Day handlar om, att man ska hitta en/flera idrotter som man tycker om och som man vill pröva igen. Jag var 13 år när jag hittade en idrott som jag tyckte var extra rolig och Anna Laurell var 17 år när hon hittade boxningen. Det spelar ingen roll hur gammal du är, det viktiga är att du tycker det är kul!

Hälsningar Danijela Rundqvist, ishockey