Publicerad 11 augusti 2016

Olympic Day för första gången i Västerås

Nu har Olympic Day för första gången besökt Västerås.

Här i Västerås har man så kallade Try It dagar under två veckor på sommaren där barnen får komma och prova på ett antal olika idrotter och vi i Olympic Day gänget fick i år äran att vara med och köra Olympic Day under en av dessa dagar.

Som vanligt var det kul att se glädjen i alla barns ögon när de sprang runt och provade på olika idrotter. Här fanns allt från rugby, tennis och fotboll till schack och "live". Underbart att det var så stor spridning på aktiviteterna. Det gör att det verkligen finns något för alla och jag tror säkert att många av barnen fick prova på aktiviteter som de knappt visste fanns.

Olympiergänget som var med var Jonna Adlerteg, gymnastik, Danijela Rundqvist, ishockey, Tord Wikstén, skidskytte, Frida Svensson, rodd, och jag själv som är skytt. Jonna gjorde nog störst succé när vi gick och åt och ett gäng gymnastiktjejer som hade läger i närheten kom in i matsalen och fick syn på henne. De blev helt överlyckliga och överöste henne med kramar. Härligt att se!

Danijela hade med sig skridskorna och körde ett tag i bandyhallen vilket var mycket uppskattat av barnen därinne. En liten tjej hade inte så mycket kläder på sig men hon fick låna en jacka av en av ledarna. Den räckte ända ner till knäna på henne så det såg ut som hon åkte runt i ett tält. Men roligt hade hon och det är huvudsaken.

Tusen tack till alla unga ledare som var med under dagen och även är med under alla andra dagar under dessa två härliga veckor.

Ni var fantastiska med barnen!

HälsningarNathalie