Publicerad 6 augusti 2016

Solskensdagarna levererade skol igen!

För femte året i rad arrangerade vi Solskensdagarna med Olympic Day i Kungsträdgården tillsammans med Stockholm Stad.

Solskensdagarna har verkligen levt upp till sitt namn under dessa år i Kungsträdgården då vi knappt har sett röken av något regn. På torsdagen kom det dock en liten skur men den gick snabbt över och sen höll sig solen framme nästan hela tiden.

Som vanligt var det mycket folk i Kungsan för att få uppleva denna idrottsfest. Ett femtontal föreningar fanns på plats och barnen var lyriska över att det fanns så mycket kul att prova på.

Ett antal utmaningar med Olympierna som var på plats genomfördes också. Till exempel utmanades gymnasten Jonna Adlerteg av ett gäng barn. Utmaningen gick ut på att stå på händer så länge som möjligt. Här var det en fantastisk tjej som gick segrande ur striden efter att ha balanserat runt på händerna ett bra tag. Även en basketutmaning genomfördes där Danijela Rundqvist till slut stod som segrare efter att ha visat sig vara riktigt pricksäker med bollen.

Som en liten extra krydda dessa dagar hade vi en storbildsskärm på scenen där vi visade alla utmaningar och speakern gick också runt och pratade med alla föreningar och partners som fanns på plats i parken. Sen sände vi såklart också både live och repriser från OS i Rio som drog igång under dagarna.

En av höjdpunkterna under fredagen var när artisten John Lundvik kom och spelande den officiella svenska OS-låten för oss. En härlig låt med bra drag i som säkerligen kommer spelas mycket i sommar. Olympierna fick rycka in och hjälpa till med scenshowen genom att skjuta iväg konfetti. Som vanligt var det fantastiska dagar i Kungsträdgården och det var ett gäng glada men trötta Olympier som åkte hem på lördag kvällen.

Tusen tack till alla härliga föreningsledare som ställde upp under dessa dagar. Ni gör ett fantastiskt jobb för idrotten!

HälsningarNathalie