Emmy Hällkvist tar silver på 200 m fjärilsim på EYOF i Banska Bystrica. Foto: SOK

Publicerad 28 juli 2022

Emmy Hällkvist tar fjärilssilver

Emmy Hällkvist från Stockholm tar silver i 100 m fjärilsim på europaungdoms-OS i Banska Bystrica. Det är Sveriges tredje medalj på samma dag.

Emmy Hällkvist som tävlar för Täby Sim var snabbast av alla fram till finalen på 100 m fjärilsim som är hennes favoritdistans. I försöken simmade hon på 1.01,69, en tid som hon putsade till 1,01,14 i semifinalen. Då var hon 39 hundradelar bättre än danskan Martine Damborg som vann den andra semifinalen och hade fortfarande sex tiondelar ned till sitt personliga rekord (1.00,82).

I finalen vände Hällkvist i ledning efter 50 m. Alice Dimaggio från Italien gick om på slutet och vann loppet på 1.00,84. Hällkvist lyckades inte svara men höll andraplatsen och gick i mål 31 hundradelar efter Dimaggio och säkrade ännu ett silver till Sverige. Tidigare i dag tog Romeo Makboul silver i badminton och Ingrid Nilsson guld i judo. Bronset gick till danskan Damborg, 12 hundradelar efter Hällkvist.

– Simningen kändes bra. Det var jättekul. Det var ett av mina snabbaste lopp den här terminen, säger Emmy Hällkvist om loppet.