Ebba Hay

Tennis

Ebba var född i Jönköping 1866 och var äldst av de 53 kvinnor (23 från Sverige) som var med i OS i Stockholm. Hon var 45 när hon i maj spelade mixdubbel inomhus med 20 år yngre Frans Möller (1886-1954) från KLTK Stockholm. På den officiella svenska rankingen var Ebba rankad bland de tre bästa under perioden 1907-1913. Hennes kunskaper togs även tillvara genom att hon kom att ingå i kommittén för Lawn Tennis vid Stockholms-OS. Ebba Hay var 1912 medlem i Jönköpings LTK och blev bland annat DM-mästare för Småland detta år. Men klubbtillhörigheten anges till statusfyllda Kungliga Lawntennis klubben (KLTK) Stockholm. KLTK var vid denna tid den ledande tennisklubben i Sverige och fick ansvaret för träningen av de olympiska tennisspelarna av organisationskommitté.
Ebba och Frans förlorade mot det brittiska paret Theodore Mavrogordato/Mabel Parton med setsiffrorna 2-0 i match den 6 maj.
KÄLLA: SOF/Tommy Wahlsten

Någonting gick snett när information skulle hämtas från ett bakomliggande system. Vi ber om ursäkt för detta. Försök igen lite senare.

Partners