Felix Blomqvist under finalen i vattenskidor på Anoc World Beach Games i Qatar. Foto: AWBG2019

Publicerad 14 oktober 2019

Felix flög in på sjätteplats

Med ett hopp på 56,1 meter blev Felix Blomqvist sexa i vattenskidor på Anoc World Beach Games i Qatar.

Felix Blomqvist från Nora Vattenskidklubb inledde herrarnas final i vattenskidor i Leqtaifiya Lagoon på Anoc World Beach Games i Doha, Qatar. Gårdagens kval ställdes in på grund av väderförhållanden vilket gjorde att samtliga nio deltagare fanns med i finalfältet. Åkarna hade medvind och därmed inte bästa förutsättningarna för att flyga långt.

Med 52,2 meter och 53,1 meter i sina två första hopp noterade Felix Blomqvist sedan fina 56,1 meter i sitt tredje och bästa hopp. Ryska åkaren Vladimir Ryanzin fick till en fullträff som fjärde åkare med 59,9 meter i sitt andra hopp. Även kanadensaren Alex Paradis passerade Felix, men sedan låg Felix länge Han låg länge med i täten men blev passerad i resultatlistan av de tre sista hopparna som alla hoppade runt 59 meter. Ryssen Vladimir Ryanzin vann på 59,9 meter före Stepan Shpak, Vitryssland 59,2 och Emile Ritter, Chile 59,1 meter.

- Rent tekniskt fick jag inte någon ren fullträff, men jag är nöjd med placeringen. Det var en väldigt jämn tävling där alla verkligen var med och fightades om topp-placeringarna, säger Felix Blomqvist efter tävlingen.

För Felix innebar tävlingen ett välkomnat säsongsavslut på en trasslig säsong som startade med en knäoperation i våras.

-Knät har inte fått den vila som behövs och det ska bli skönt att lägga skidorna på hyllan ett tag nu så att det får en chans att återhämta sig ordentligt, säger Felix Blomqvist.

Fler svenskar tävlar i dag

I kväll klockan 18.10 möter det svenska beachhandbollslaget Ungern i kvartsfinal.

-Vi har mött dem tre gånger i mästerskap och inte vunnit mot dem någon gång så det kommer bli en tuff kvartsfinal, säger Heléne Bernhardtz, förbundskapten.