Andreas Carlsson efter målgång i triathlon på Buenos Aires 2018. Foto: Morten Kragh Jensen

Publicerad 8 oktober 2018

Bara sekunder från medalj

Triathleten Andreas Carlsson vara nära att ta Sveriges första medalj vid ungdoms-OS i Buenos Aires. Till slut var svensken bara åtta sekunder från medalj när han kom i mål som fyra.

Andreas Carlsson svarade för ett mycket starkt lopp i pojkarnas triathlon. Han avancerade genom hela loppet och till slut saknades bara några sekunder fram till medalj på den avslutande löpningen. Svensken kom i mål på tiden 53,53, bara åtta sekunder bakom den italienske bronsmedaljören Andreas Crociani. Nya Zeelands Dylan McCullough vann guldet med tiden 53,27, tolv sekunder till godo på portugisen Alexander Montez.

Tredje raka för Möregårdh

Bordtennisspelaren Truls Möregårdh har imponerat stort hittills i ungdoms-OS. Han avancerade lätt från gruppspelet via tre raka segrar. Möregårdh tog tredje raka 4_1-segern mot nordkoreanen Kim Song-Gun med setsiffrorna 11-6, 11-8, 9-11, 11-3 och 11-9.

Lindroth klar för kvarten

Även roddaren Elin Lindroth avancerade närmare kampen oom medaljerna. Efter två fina heat är hon klar för kvartsfinal i flickornas singelsculler.

Det svenska taekwondohoppet Rim Bayaa förlorade däremot sin kvartsfinal. Amerikanskan Anastasija Zolotic hade marginalerna med sig både före och under matchen. Zolotic bantat ned sig från 61 till 49 kg och skulle troligen haft svårt att klara en inspektion av matchvikten under tävlingsdagen. Bayaa föll nu i en tuff batalj med siffrorna 17-22.