Gloria Muzito på prispallen för 50 meter frisim. Foto: Mikael Eriksson

Publicerad 28 juli 2017

Gloria tog rekordmedalj

Gloria Muzito tog Sveriges elfte medalj på EYOF Györ 2017 vilket innebar att truppen slog det svenska medaljrekordet.

Med 11 medaljer hittills gör det truppen i Györ till den mest framgångsrika svenska EYOF-truppen någonsin på sommarsidan. Tidigare hade truppen från Esbjerg 1999 rekordet med 10 medaljer. En trupp där bland annat Carolina Klüft var en av guldmedaljörerna. Totalt sett, med vinterfestivaler inräknade så har fortfarande Sundsvall 1997 rekordet på 12 medaljer.

Alva Sundin i stavhoppet. Foto: Tomas Rosza, EYOF Györ 2017

Idag tog Alva Sundin från Täby IS tog brons i stavhopp. Alva säkrade medaljen när hon tog 3,80 i andra försöket. Hon hade dock fler rivningar än de två kvarvarnade och fortsatte på 3,85 medan de andra kunde stå över. Tre rivningar för Alva innebar ett brons till Sverige. Tävlingen vanns av Victoria Kalitta, Polen före Floriane Ponza, Frankrike. Båda rev ut sig på 3,90 men polskan var felfri dessförinnan. Samtliga medaljörer slutade alltså på 3,80.

Tilde Johansson som hade medaljförhoppningar på 100 meter häck fick en strulig semifinal med ett fall på banan intill som störde. Tilde kom i mål som trea på en tid som inte lyckades ta henne till final. Den svenska lagledningen överklagade loppen och sent på eftermiddagen kom beskedet att Tilde ska få springa om sitt lopp imorgon kl. 13.20. Får hon då en tid som är bättre än de hittills bästa kvaltiderna (13.75) så får hon springa finalen imorgon kl. 15.10.

Robin Hanson på prispallen för fjärde gången, silver på 100m frisim. Foto: Mikael Eriksson

Robin Hanson från Järfälla Sim tog idag sin fjärde medalj på EYOF när han simmade in på en andraplats på 100 meter frisim. Med tiden 50,71 slog han återigen ett personligt rekord, denna gång med 19 hundradelar.

Gloria Muzito från Sundsvalls SS tog sin första individuella medalj när hon simmade till sig ett delat silver på 50 meter frisim. Tiden var 26,06, personligt rekord med tio hundradelar. I och med Glorias medalj är nu alltså truppen uppe i 11 medaljer.